top of page

Het bestuur

Mijn naam is André Rijnders. Sinds de oprichting van de Stichting ben ik een dankbare voorzitter. Met vele vrijwilligers hebben wij de afgelopen jaren leuke projecten uitgevoerd. Projecten die een meerwaarde geven aan het oud worden met een geestelijke beperking.

De vraag om voorzitter te worden kon ik binnen enkele seconden positief beantwoorden. Als kleine jongen kwam ik onwetend bij mijn oma op bezoek. Mijn oma was verward en noemde mij de broer van mijn vader. Dementie was in die tijd nog een redelijk nieuw begrip.

Tijdens mijn werkzaamheden voor de Polder Résidence leed mijn schoonvader aan een agressieve vorm van Alzheimer. Helaas is hij op vrij jonge leeftijd overleden. Vanuit mijn jeugd heb ik daarom iets met deze doelgroep.

De bevolking van Nederland wordt steeds ouder. Het aantal dementerende mensen gaat ook toenemen. Inmiddels is er veel bekend over de behoeften van ouderen in gebouwen. Als architect probeer ik woningen levensloopbestendig te maken.

Van mijn grootste hobby architectuur heb ik mijn beroep kunnen maken. Ik ben architect bij Hollands Kroon Architectuur. Dagelijks houd ik mij bezig met ontwerpen van gebouwen en interieurs. Met collega’s werken wij bouwplannen uit van het initiatief tot en met de nazorg.

Naast mijn architectenwerk ben ik ( commercieel ) directeur bij IRGHK.

Dit is een ingenieursbureau dat constructieve berekeningen maakt en adviezen geeft.

In mijn vrije tijd geef ik voetbaltraining en sport ik zelf op recreatief niveau. Om mijn stemming te versterken of verzwakken speel ik gitaar.

Ik ben Anja Waiboer en 50 jaar.

Mijn roots liggen in Utrecht, maar ik woon al 26 jaar in van Ewijcksluis samen met Bert en hond Najib.

Ik ben al 35 jaar werkzaam in het kappersvak en in verschillende kapsalons gewerkt.

Sinds de opening van de Polder Residence in Aug 2011 ben ik gestart met mijn eigen kapsalon waar ik 4 dagen per week met heel veel plezier aan het werk ben.

De kapsalon is inpandig en zo is er altijd contact met bewoners en personeel. Ook mensen van buitenaf  kunnen bij mij terecht en daar wordt goed gebruikt van gemaakt.

Elke week zorg ik ervoor dat de bewoners er netjes uitzien, zij genieten daar ook enorm van.

Ik ben ook erg betrokken bij alles wat er in de PR en PH gebeurd en bied ook een helpende hand waar nodig is.

Zodoende ben ik ook bij de Stichting betrokken geraakt en kunnen we voor de bewoners iets extra's doen.

Cees van der Oever

Ik heb de opbouw van de Polder Résidence van dichtbij meegemaakt als partner van Jennifer Hofmeijer. De passie en het doorzettingsvermogen van Jennifer heeft veel mensen geënthousiasmeerd. Ik ben werkzaam op de ambulance geweest en hier ben ik veel geconfronteerd met kwetsbare ouderen. Eenzaamheid is een probleem dat niet alleen met geld op te lossen is. Delen en inzetten voor deze doelgroep is echt nodig. Ik zet mij graag in als secretaris voor de ‘vrienden van de Polder Résidence’!

Mijn naam is Johan Vergouwe en ben werkzaam als vrachtwagen chauffeur en sondeer meester bij een bedrijf in Alkmaar.
Naast mijn werk ben ik vrijwilliger bij stichting vrienden van de Polder Residence .
Mijn vrouw Sandra en zoon Wouter zijn beide werkzaam bij de Polder Residence ,
en zie / hoor de mooie gezellige momenten die de bewoners mee maken .
Sinds een klein jaar woont mijn moeder ook in de Polder Residence ,
de vele uitjes , activiteiten maar ook "simpel" de wandelingen (wat ze altijd graag deed) doen haar goed .
Hoe dankbaar is het dan , om mij daar ook voor in te zetten .
Zodat er nog meer (financiële) middelen vrij komen voor de mooie uitjes en spullen ; alles voor de bewoners

Met vriendelijke groet Johan

Leo van der Reep:

Dementie een ziekte die een iedereen kan treffen, ongeacht je huidskleur, de leeftijd, wat je geloofd, wie je bent of waar je vandaan komt. Van huis uit hebben mijn ouders altijd gezegd dat het goed is en het je goed doet, om je op welke wijze dan ook, je voor een ander die het nodig heeft in te zetten om hem of haar ook een beetje vreugde te kunnen geven.

Ik ben Leo van der Reep, getrouwd en heb drie prachtige gezonde kinderen. Tijdens de bouw van de Polder Résidence kwam ik in contact met Jennifer en hielp ik mee om de Polder Résidence gereed te maken om de eerste bewoners welkom te heten. Het hele plan, de visie, en de bevlogenheid van Jennifer spraken mijn enorm aan. Ik hoefde daardoor ook niet lang na te denken om plaatst te nemen in het bestuur van de stichting.

Met de stichting hebben we al vele mooie projecten kunnen realiseren. Grote en kleine dingen, zichtbare maar ook minder zichtbare. Maar altijd met het zelfde doel; Bijdrage aan een extra stukje meerwaarde, aan een groep bewoners waar zelfs een klein beetje vreugde al veel voor betekend. Iets wat ik ook mijn eigen kinderen op hun levensweg zal meegeven.

Volgt nog

bottom of page